Bij overlast denkt u misschien eerst aan geluidsoverlast. De muziek kan te hard staan, of u hoort de gesprekken of ruzies. U kunt ook last hebben van rommel in de voortuin of op het balkon. Tussen mensen die naast elkaar leven kunnen er heel veel verschillen zijn. Wat de een normaal vindt, vindt de ander vreemd of vervelend. Praat er samen over en ontdek hoe u beter rekening met elkaar kunt houden.
Buurtbemiddeling
Komt u er zelf niet uit met uw buren? Dan kan Buurtbemiddeling de helpende hand bieden. Bij Buurtbemiddeling helpen onafhankelijke en speciaal opgeleide vrijwilligers u en uw buren om weer met elkaar in gesprek te komen. En goede afspraken te maken. Zo wordt samen geprobeerd een oplossing voor het conflict te vinden.
Neem zelf rechtstreeks contact op met Buurtbemiddeling via buurtbemiddeling@impuls-oldenzaal.nl of bel (0541) 57 14 14.
Als bij conflicten blijkt dat sprake is van alcohol- of drugsverslaving, buitensporige agressie, grote psychiatrische problemen, crisissituaties of conflicten binnen een familie of met instanties, kan de coördinator Buurtbemiddeling ervoor kiezen om door te verwijzen.
Plezierig wonen regelen we samen!
Misschien komt het u bekend voor: een sigarettenpeuk in de lift, vuilniszakken op de galerij, fietsen in de hal, harde muziek, hondenpoep op de stoep... allemaal zaken die prettig wonen verstoren. Dat bewoners rekening met elkaar houden is een voorwaarde voor plezierig wonen.
Leefregels
Daarom zijn er leefregels. De leefregels zijn bedoeld als afspraken. En als iedereen zich hieraan houdt, komt dat uw woonomgeving en plezierig wonen ten goede.